Направете тези 6 неща през уикенда, за да е спокойна седмицата

loading…


Много хора искат в понеделник да са добре отпочинали, спокойни и ясно мислещи. Но често това не им се получава. Или лягат късно в неделя вечер, или на сутринта осъзнават, че имат доста неща за организиране, а да не говорим колко пъти натискат бутона на будилника, отлагайки ставането с поредните 5 минути. Поради това искаме да ви предложим един подход, който ще ви гарантира старт на работната седмица без стрес.

1. Погледнете календара
Няма нищо по-лошо от мига, в който осъзнавате, че имате 5 поредни работни срещи в понеделник следобед. Поради това още в неделя е препоръчително да хвърлите поглед към графика за седмицата. Пътувате ли? Има ли причина, поради която да отмените среща или да я пренасрочите? Какво липсва в списъка със задачи? Когато сте наясно, че всичко е добре планирано и преценено, това ви прави доста по-спокойни в понеделник сутрин.

2. Пригответе малко храна
Не казваме, че трябва да посветите цялата неделя, за да приготвите храна за цяла седмица. Не пречи обаче да отметнете малко подготвителни задачи. Така за всеки ден ще имате идея какво ще сервирате на трапезата. По-добре да планирате храненията, отколкото да се чудите в последния момент какво да ядете и така да приготвите полуфабрикати за сетен ден.

3. Поразчистете
Както забелязвате, не използваме глагола чистя. Това означава, че идеята ни е да вкарате нещата в ред, да минете с прахосмукачка и с моп и нищо повече. Просто поразчистете, пооправете. Не се втурвайте в изтощителни задачи. Тази стъпка ще ви коства само 15 минути от неделния ден.

4. Направете списък за понеделник

Има хора, които посвещават половината понеделнишки ден в разглеждане на предстоящите задачи и планиране. Те дори не знаят откъде да започнат – поща, гугъл драйв, график, текстови съобщения…Използвайте няколко минути в неделя, за да може на спокойствие да планирате предстоящата работна седмица.

5. Легнете си по-рано
Сериозно говорим. Легнете си по-рано от обичайното. По този начин ще бъдете оптимално отпочинали в понеделник. Когато си лягате по-рано, тялото, умът и духът ви са изпълнени с повече спокойствие.

6. Отпуснете се (сериозно!)
Някои правят грешката да посвещават уикенда на супер активни занимания, за да може да се извлече максимумът от почивните дни. Така те се прибират у дома късно в неделя и са буквално изцедени откъм енергия. Отпуснете се. Отдайте се на допълнителен час по йога, излегнете се, отидете на спа. Така ще бъдете истински свежи и подготвени за работа.

loading…