Парите не миришат или какво правят в Европейския съюз с монета от 2евро? Ще искаш и ти!

loading…


Човешкият гений няма край и не знае никакви граници, той се проявява навсякъде и по всяко време и от нищо винаги може да направи нещо. Въобще е възхитителна работа, затова и отделяме толкова време да търсим интересни статии, които го доказват. Такава е и днешната тема включваща парите…

Ако на територията на САЩ унищожим тяхна валута, преспокойно ще бъдем обвинени в престъпление, там е незаконно да се унищожават пари и не само там.

В рамките на Европейския Съюз, това е друго нещо. Тук когато си собственик на парите си, можеш да правиш каквото искаш с тях, е или поне ние така си мислим и никой до сега не е бил наказан за унищожаване на монети.
Може би някой ще се познае в това, че като малък или е пускал монети в шахтата, за да чуе тяхното звучене или ги е слагал на трамвайни релси, за да мине отгоре трамвая и да получат елипсовидна форма… Много от нас несъзнателно поне веднъж в живота си са „унищожили“ някоя и друга монета.

Тук искаме да вмъкнем, че хартиените пари – левове, се водят държавни ценни книжа и тяхното умишлено унищожаване може да докара до големи неприятности. В днешната статия ще наблегнем на монетите и възможната им употреба под формата на пръстени.

Всъщност с тази статия не искаме да насърчаваме никого да унищожава монети, а просто да покажем какво правят с тях в някои държави на Европейския съюз. Всеки може да вземе решение сам за себе си дали иска да опита или не. Факт е, че тези хора са вложили много усилия и монетите са се превърнали в прекрасни украшения. Тези постигнати резултати дори имат много по-голяма стойност, заради вложените идеи и време в тях.

Тези хора решиха, че монета от две евро може да се превърне в идеален пръстен. За своята цел те използваха – монета, клещи, пробивен инструмент, бунзен горелка, гумен чук, полиращ инструмент. Препоръчват при желание да се изпробва този гениален трик да бъдем по-внимателни. Трябва да знаем,че има шанс от нараняване.

За да се изработи пръстена първо трябва да се направи дупка в монетата или просто да се отстрани нейното „ядро“. След което се загрява с горелката и се придържа с клещи. После идва и по-тудната част. Монетата трябва да се постави на пода и да се „редактира“ с помощта на чука.

Останалата част може да се проследи във видеото:

loading…