Един човек в продължение на 40 години спестява монети. Реши да отиде в банка, но това, което му предложиха…

loading…


Има два типа хора, такива, които събират монетите и ги трупат и предават на веднъж и такива, които гледат изобщо да не ги задържат в портфейла си.

Един мъж, още в началото на 70-те години реава да събира всяко пени, което му връщат в магазина, а също и което намира случайно на улицата. Идеята за монетите му харесва и скоро се превръща в негово хоби, както другите хора събират салфетки, картички, марки, билети за кино, стикери, картинки и прочие.

След като човека се пенсионирал и решил, че повече не може да събира монети и няма място за тях, решил да отиде в банката и да обмени своята колекция. Нейното състоние било общо 15 петлитрови пластмасови бутилки.

В своята история, възрастния човек споделя, че всяка една монета, която е намирал, е премана като знак от Бог и той бил много благодарен. Той споделя, че местна банка е научила за неговото хоби още преди години и му е предложила по 25 долара бонус за всеки 100 долара на монети, но той отказал.

Сега след като вече решил, че повече не може да се справя с колекцията си, състоянието му е оценено на 5000 долара.

Истината е, че трябва да бъдем всеотдайни, пестеливи и благодарни на нещата, които ни се случват в живота. Тук важи и поговорката „капка по капка – вир става“.

loading…