7 употреби на содата за хляб, за които не подозираш! Улесни ежедневието си и се чувствай добре!

loading…


Содата за хляб има толкова много приложения, че е грехота да я ползваме само в кухнята. Тя е известна като добър почистващ препарат евтина е и тези трикове ще са ти със сигурност в отполза.

Погрижи се за краката си със сода за хляб. 3 супени лъжици сода за хляб и половин леген са най-добрите съставки за релаксираща и подмладяваща вана за крака. Препоръчително е краката да се масажират.

Дразнещият процес „потене“ изчезва когато премесим сода за хляб с малко вода. Това е много по-успешно от всеки дезодорант. Прилагането на тази смес под ръцете държи сухо и предотвратява неприятните миризми на тялото.

Содата за хляб е перфектен киселинно свързващ агент – пиенето на чаша студена вода смесена с две супени лъжици сода за хляб спомага при личение на киселинен отлив и стомашни болки. Трябва да се знае, че това не е дългосрочно решение и тези, които имат хронични заболявания, трябва да се консултират с личния си лекар.

Содата за хляб успокоява болките от ужилване от пчелите.
Смесването на содата за хляб с малко вода създава алкална среда.

Ако имаш парченца чужди тела по повърхността на кожата, сода за хляб в комбинация с вода, ще ти помогне да ги изкараш лесно и безболезнено.

Също така содата за хляб може да се изполва в комбинация с шампоана. Двете в комбинация почистват косата по-добре, защото содата премахва мазнината от косата и я третира от корена.

Любопитното е, че содата за хляб помага дори при слънчево изгаряне. Това, което трябва да направиш е да разбъркаш четири супени лъжици сода за хляб в хладка вода, след което да разтриеш сместта върху изгорените зони по тялото, остави тази смес да изсъхне върху тялото ти.

loading…