Това бебе никога не е яло захар през живота си… погледни как изглежда днес!

loading…


За да бъдем по-точно, бебето не е яло нищо с добавена захар – никакви сладки, зърнени закуски, бонбони, сладолед, дъвки и всякакви подобни нездравословни храни, които могат да повишат кръвната захар драстично. Също така детето не поема и въглехидрати.

Това се дължи на нейната майка, която е фитнес гуру и също спазва строга диета с месо и зеленчуци.

Много хора казват, че това е диета за бебета и не може едно дете да се лишава от толкова много неща, но майката не харесва поставянето на етикети. Майката предпочита да се коментира, това което детето не яде и никога няма да яде. Фитнес маниачката споделя, че когато дъщеря й стане на възраст сама да взима решенията си, няма да й се налага.

Що се отнася до предимствата на тази диета, майката споделя, че докато другите деца на нейната възраст боледували постоянно, нейната малка принцеса е боледувала само веднъж.

Въпреки това, много диетолози са на мнение, че едно малко дете не трябва да се поставя на подобни диети и не препоръчват. Някои професионалисти изразяват загриженост във връзка с това, че в хранителния режим на малкото момиченце липсват зърнени култури. Съветът им е родителите, които обмислят това за своите деца да се консултират няколко пъти с техните педиатри, преди да направят промяната.

Разбира се, щом става дума за нашите деца, всички сме за здравословното хранене, но според мен то трябва да има някаква граница, не може да лишаваш детето си от абсолютно всичко. Какво е твоето мнение?

loading…