Знаеш ли, че захарта има страшно полезни свойства? Провери и опитай още сега!

loading…


Проучвания показват, че захарта, в най-чистата си форма може да се използва за лечение на рани. Това се прави чрез почистване на раната. Лекарите също използват този метод от време на време, когато ситуацията го изисква. Захарта е алтернатива при спешни случаи.


Захарта помага и при отстраняване на петна. Препоръчително е да се сложат две чаени лъжици захар, смесени с малко вода. Сместта трябва да се нанесе върху етната и да се остави в продължение на половин час. Този метод работи върху тревните петна, тъй като захарта разгражда растителните клетки и зеленият пигмент хлорофил се измива със захарта.

Захарта може да послужи и за почистване на лицето. Трябва само да разбъркаш една супена лъжица захар, с една супена лъжица оризово брашно и лъжица мляко. Първо почистваш лицето с вода, след това поставяш готовата смес и масажираш внимателно с кръгови движения за около пет минути. Оставяш да изсъхне и изплакваш със студена вода. При честа употреба, кожата изглежда по-чиста и гладка.


За сухи и лющещи се устни, е добре да се използва кристализирана захар. Потапяме пръста си във вода, след това в кристализирана захар и нанасяме върху устните с кръгови движения. Така създаваме пилинг ефект, който да ни помогне отново да имаме сочни и красиви устни.


Захарта е полезна и за гладки крака, тя има пилинг ефект. Можем да смесим кристализирана захар с ментово масло, така ще се отървем от мъртвите клетки на кожата, докато маслото от мента ще я умекоти.

Захарта може да помогне на вече отрязаните цветя, да бъдат свежи по-дълго време. Единственото, което трябва да направиш е, да добавиш смеш от три супени лъжици захар и две супени лъжици оцет към водата. Оцетът предотвратява растежа на бактерии, докато захарта дава енергия на цветята.

loading…