Няколко хитринки, с които можеш да върнеш отново безупречно бялата си усмивка!

loading…


Усмивката ни е една от най-хубавите черти. Тя е важна, особено когато искаме да направим добри впечатления. Именно затова трябва да полагаме повече грижи за нея. Четкането на зъби два пъти на ден няма да реши всичките ни проблеми, особено ако имаме бактерия, която живее в устата ни.

Оралното ни здраве е от решаващо значение и трябвва да поддържаме устната си хигиена. Освен честите прегледи при зъболекар, може да се възползваме и от още няколко трика.

Ментово масло и лимон. Необходими са ни анасон, лимон, вода и ментово масло. Трябва да ги смесим добре и после да използваме по мъничко от тази смес, за да изплакнем устата си.
Розмарин и мента – имаме нужда от половин чаша розмарин, две чаши вода и една чаша прясна мента. Смесваме тези съставки хубаво във вряща вода и оставяме за около 15 минути. След това изваждаме течността и я оставяме да се охлади. Използваме продължително. Резултатите си заслужават.
Кокосово масло – колкото и да не ни се вярва, то е изключително полезно за нашата устна хигиена. Когато е разтопено можем да го ползваме вместо вода за уста.
Кората от един портокал може да се окаже страхотен съюзник срещу борбата със зъбния ни камък.
Засилването на консумация на плодове, зеленчуци и семена, може да ни помогне много. Препоръчителни са смокините, те трябва да се хапват бавно.Още един безценен съвет. След като измием зъбите си и изплакнем четката си, е хубаво да я натопим в лимонов сок. След което да разтрием лимоновият сок върху зъбите и венците си.

loading…