Тази саудитска принцеса разби всички представи за жените от Близкия Изток!

loading…


Амеера е 33-годишна принцеса на Саудитска Арабия, която има желание да направи този свят по-добър.
Принцеса Амеера е красива, уверена, смела и целенасочена жена. Тя се занимава с хуманитарни проблеми не само в Саудитска Арабия, но и по целия свят. Тя е посетила повече от 70 държави, за да разбере и разреши основните проблеми на света.

Принцесата се бори с бедността и последиците от бедствия. Тя участва в благотворителни организации, създава подслон в Западна Африка, осигурява помощ за жертвите на наводненията в Пакистан, открива Център за ислямски изследвания в университета в Кеймбридж и ръководи мисия в помощ на Сомалия.

Тя била сред първите жени в своята страна, които отказали абая – дългите рокли, които скриват цялото тяло – и започнала да носи европейски дрехи. Въпреки това, в нейните изискани съвременни облекла често може да забележите докосване на традиционния стил.

Стилът не е единственото нещо, което се различава между начина на живот на принцеса Амеера и традиционния начин. Тя кара кола, има висше образование, получено в Съединените щати, както и степен по бизнес администрация. Принцесата смята, че всички жени в страната й трябва да имат право да избират по тези въпроси и тя се опитва да направи това реалност.

Принцесата Амеера е перфектният пример за човек, който съчетава невероятна красота, гъвкав ум и любезно сърце. Такива хора определено правят този свят по-добър.

loading…